Știri

Comunicat de presă

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a discutat cu ambasadorul Israelului în România despre oportunități de investiții în Maramureș

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Israelului în România, David Saranga, aflat în vizită în județul Maramureș pentru inițierea unor discuții cu administrația județeană în vederea identificării unor oportunități de colaborare în viitor. 

Discuțiile au avut loc pe Valea Vaserului, un loc unic prin frumusețea sa, ce poate deveni un punct de atracție pentru turiștii israelieni.

Cooperarea în domeniul turismului, al sănătății și tehnologiei între Israel și administrația județeană maramureșeană au fost printre temele principale ale discuției dintre președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și ambasadorul David Saranga.

Istoria comunităților evreiești din Maramureș, în special din zona Sighetu Marmației și Vișeu de Sus, a fost de asemenea un subiect important, în acest context fiind vizitată și Casa Memorială Elefant din Vișeu de Sus.

Președintele Consiliului Județean Maramureș a transmis semnale de deschidere spre investitorii israelieni, încurajându-i să vină în Maramureș și să descopere oportunitățile pe care le are județul în zona infrastructurii turistice și a serviciilor complementare. Redeschiderea turismului după perioada de pandemie poate fi o bună ocazie pentru venirea în Maramureș a unui număr cât mai mare de turiști din Israel, iar Excelența Sa, Ambasadorul David Saranga, și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini eforturile administrației județene de a face cunoscute în Israel oportunitățile pe care le au turiștii care vizitează  Maramureșul.

În acest context, președintele CJ, Ionel Bogdan, a vorbit și despre posibilitatea deschiderii în viitor a unei linii aeriene directe între Israel și Maramureș, în condițiile în care va fi realizat un terminal nou pentru Aeroportul Internațional Maramureș, un proiect în valoare de circa 40 de milioane de euro.

O altă temă de discuții a vizat domeniul sănătății, fiind evidențiate eventuale proiecte de investiții în infrastructura medicală din spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean  Maramureș.

,,Mă bucur că în prima mea zi de muncă în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș am discutat despre investiții și despre oportunitățile pe care le are județul nostru cu ambasadorul Israelului în România, David Saranga. Excelența Sa iubește România, și-a început cariera diplomatică în țara noastră, iar după vizita făcută în Maramureș sunt convins că este cucerit de frumusețea județului nostru și că ne va fi alături în proiectele pe care dorim să le inițiem pentru dezvoltarea turismului. Maramureșul are un potențial turistic extraordinar, lucru remarcat și de ambasadorul Israelului în România, care s-a oferit să ne ajute să promovăm județul nostru în Israel. Am încredere că vom deschide porți noi spre dialog și vom reuși să aducem investițiile de care turismul maramureșean are mare nevoie”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

La vizita oaspetelui israelian pe Valea Vaserului au luat parte primarul orașului Vișeu de Sus, Vasile Coman, și prefectul județului Maramureș, Nicolae Silviu Ungur.

Gheorghe Paul Szaniszlo

Consilier superior Birou Relatii Externe

Consiliul Judeţean Maramureş