INFLEXIUNI SPIRITUALE (Emisiunea din 27 iulie 2020)

Coronavirus: Muzica unește

Cu două luni în urmă, o artistă din Berlin a început să țină concerte la fereastră. Inițiativa Biancăi Hase a dat naștere unei orchestre de stradă cu muzicieni de toate vârstele. Concertele au loc în fiecare seară.

 O lună mai târziu, în fiecare seară, se adună mai mulţi copii pe trotuar – cu viori,   violoncel, fluier, trianglu, cajon. Fiicele Biancăi cântă la xilofon și fluier. Din orchestră mai fac parte și alții, nu numai copiii sau părinții de pe trotuar. Undeva la etajul 4 locuieşte un chitarist, din altă parte se aude sunetul unui clarinet, iar soțul Biancăi scoate la fereastră o boxă care amplifică interpretarea sa la keyboard. Cineva din etajele superioare cântă la un instrument de alamă, din altă parte răsună un clarinet.

În fiecare seră la ora 18,oo

Personal, m-am gndit ca săptămânal, în fiecare seară de luni, la ora 20,oo, să afc la fel în cadrul emisiunii INFLEXIUNI SPIRITUALE, selectând din fonoteca studioului nostru din Baia Mare, cele mai frumoase melodii romnești difuzate vreodată  la radio dar și din repertoriul meu personal de recitaluri poetice și muzicale. Virginia Paraschiv mă însoțește în acest demers cu dragoste și talent declamativ. Spre deosebire de Bianca Hase, Noi, Virginia Paraschiv și Mihai Ganea , într-un fel facem același lucru dar nu în stradă ci în studioul nostru de radio și Tv din Baia Mare, Maramureș, Transilvania.

În seara aceasta, am selectat pentru dumneavoastră, stimați ascultători ai Radio Tv Unirea Intrernațional, Austria un grupaj din cele mai frumoase melodii românești difuzate vreodată la radio. Partea a doua . Audiție plăcută !

MIHAI GANEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *