COMUNICAT DE PRESĂ – Club ROTARY Baia Mare –

COMUNICAT DE PRESĂ

Cel mai mare eveniment sportiv de alergare din Baia Mare se amână

din cauza pandemiei

Baia Mare Half Marathon, un concurs așteptat de peste 500 de concurenți, nu se mai poate organiza în format fizic la Baia Mare în perioada 17-18 octombrie, 2020, din cauza numărului îngrijorător de noi cazuri de Covid-19. Măsurile de siguranță ce pot fi impuse la un procent de peste 1,5% precum si recomandările primite de la autoritățile locale, au determinat organizatorii acestui eveniment să amâne cursele din acest weekend.

Mihaela Vlad, președinte Rotary Club Baia Mare, organizator al evenimentului Baia Mare Half Marathon explică situația cu care ne confruntăm:

“Din păcate, cifrele nu arată bine deloc. Noi ne-am străduit să luăm toate măsurile de siguranță impuse și necesare, însă creșterea rapidă a numărului de cazuri din Baia Mare, dar și din țară, ne forțează să amânăm evenimentul fizic pentru o perioadă care va permite organizarea de astfel de evenimente. Nimeni nu și-a dorit această situație, cu atât mai puțin noi, reprezentanți ai clubului Rotary Baia Mare. Ca organizator încerci să faci tot ce îți stă în putință pentru a avea cel mai reușit eveniment. Situația actuală, însă nu mai ține de voința sau de putința noastră, ci impune reguli stricte pe care trebuie să le urmăm. În același timp, grija noastră pentru toți participanții, voluntarii, partenerii sau suporterii care ar fi venit la Baia Mare Half Marathon implică o mare responsabilitate, iar în situația dată să fii responsabil înseamnă să respecți toate recomandările date de autorități, de aceea am luat decizia dificilă de a nu merge înainte cu evenimentul așa cum era planificat.

Rotary Club Baia Mare analizează alternativa de a deschide porțile pentru Virtual Baia Mare Half Marathon și să transpună o parte a evenimentului în mediul virtual, pentru a reuși astfel să susțină cauza propusă, dar și pentru a promova în continuare beneficiile sportului. Ne străduim să găsim cea mai bună formulă în acest sens. Îi invităm pe toți cei interesați să urmărească pagina de Facebook Baia Mare Half Marathon pentru mai multe detalii.

Persoană de contact:

Mihaela Vlad – Președinte Rotary Club Baia Mare 2020-2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *