COMUNICAT DE PRESĂ CJMM 20.08.2021

Comunicat de presă

Consiliul Județean Maramureș, partener în realizarea proiectului ”Varianta de ocolire Șomcuta Mare”.

Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Județean, aleșii județeni au acordat vot favorabil proiectului care prevede încheierea Acordului de Parteneriat între Consiliul Județean Maramureș și Primăria Orașului Șomcuta Mare pentru realizarea obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire Șomcuta Mare”.

Acest obiectiv de investiții reprezintă un proiect de conectivitate rutieră foarte important pentru această zonă dar și pentru întreg județul Maramureș, asigurând descongestionarea traficului local, îmbunătățirea fluxului de trafic, reducerea timpului de călătorie, reducerea poluării și reducerea numărului de accidente rutiere.

Proiectul îmbină două obiective importante pentru dezvoltarea județului, și anume eficientizarea transportului sigur, rapid și eficient al persoanelor și mărfurilor și, totodată, crearea de noi oportunități de dezvoltare a unui parc industrial în această zonă.

Ionel Bogdan, președintele administrației județene, a vorbit despre importanța dezvoltării infrastructurii rutiere prin realizarea acestor drumuri noi: ”Variantele ocolitoare pe care le vom realiza în Maramureș sunt importante atât din perspectiva siguranței rutiere, cât și din perspectiva urbană. În Maramureș nu avem nici o variantă ocolitoare și de aceea este important să ne uităm la comunitățile locale care au nevoie  de astfel de drumuri noi, care să fluidizeze traficul rutier și să deschidă terenuri noi pentru investiții în aceste localități.

La Șomcuta Mare vom face o centură de 6 kilometri, care va ocoli tot orașul, creând premizele unui parc industrial în zonă. De asemenea, tot în ceea ce privește variantele ocolitoare, avem discuții avansate cu primăriile Borșa, Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș și un parteneriat deja semnat cu primăria Copalnic-Mănăștur. Mai avem discuții în ceea ce privește varianta de ocolire a domeniului schiabil de la Cavnic, unde se creează probleme mari de trafic pe perioada de iarnă, iar aici căutăm cele mai bune soluții pentru a eficientiza traficul din această zonă.”

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *