ROTARY CLUB BAIA MARE Comunicat de presă

                                                                                                                                             Baia Mare, 12.10.2020

COMUNICAT DE PRESA

Aleargă la Baia Mare Half Marathon şi Rotary Club Baia Mare va planta un copac pentru fiecare kilometru

Peste 500 de alergători vor lua startul, timp de 2 zile, la prima ediție a evenimentului “Baia Mare Half Marathon”, competiție de alergare adresată publicului larg, iubitor de mișcare. Evenimentul, organizat de Rotary Club Baia Mare, se va desfășura în perioada 17 – 18 octombrie 2020 și va avea startul și finish-ul în inima orașului.

Baia Mare Half Marathon reunește patru curse competitive și două necronometrate. Sâmbătă, 17 octombrie 2020, de la ora 10.00, se va desfășura cursa populară de 3 kilometri, iar de la 10.30 cursele pentru copii în Parcul Tineretului. Duminică, 18 octombrie 2020, de la ora 9.00, se dă startul pentru cursa de 1 milă de pe bd. Unirii nr. 13, iar de la ora 9.30, startul pentru semimaraton 21 km, ștafeta semimaraton 3×7 km și cross 7 km.

Incepând cu cei mai mici alergători, cei de 4-6 ani și până la seniorii orașului, toți participanții pot să contribuie la pădurea “Baia Mare Half Marathon” în cele 2 zile ale evenimentului.

”Baia Mare aleargă pentru… pădurea Baia Mare Half Marathon. Pentru fiecare kilometru pe care-l vor alerga concurenții noștri, noi vom planta un copac. Dacă dorești să contribui mai mult, aleargă mai mult! Programul este în așa fel construit încât să poți participa la 1 milă (start ora 9:00), semimaraton 21 km (start ora 9:30) și poți face și primul schimb la ștafetă (start comun cu semimaratonul și cu cross 7 km, ora 9:30). Contribuția ta va fi astfel de 32 de copaci! Pădurea Baia Mare Half Marathon va depinde de fiecare dintre voi, de efortul și determinarea voastră! Suntem cu toţii preocupaţi de sănătatea din prezent a mediului şi a oamenilor, precum şi de binele urmaşilor noştri. Aerul pe care îl respirăm este produs şi de păduri şi ceea ce se întâmplă în ultimii ani nu ne dă speranţe de mai bine, mai ales in zona noastră, a Maramuresului.”, a declarat Mihaela Vlad, președintele Clubului Rotary Baia Mare.

Din calcule, dacă alergi cursa de semimaraton (21 km) contribui cu 21 de copaci plantați; fiecare membru al ștafetei de 3×7 km contribuie cu câte șapte copaci; dacă parcurgi proba de cross (7 km) ajuți cu 7 copaci plantați; cu 5 copaci îți aduci contribuția în cazul în care participi la cursa de o milă (1.600 m); în timp ce fiecare participant la cele două curse necronometrate (cursa populară de 3 km și cursa pentru copii) contribuie cu câte 3 copaci.

Alături de scopul caritabil de susținere a pădurilor, evenimentul urmărește promovarea mișcării în aer liber, încurajează persoanele de toate vârstele și preocupările de a face mișcare și nu în ultimul rând, promovează Municipiul Baia Mare și Maramureșul în Europa și în lume.

Baia Mare Half Marathon este un proiect Rotary Club Baia Mare, desfășurat în parteneriat cu Municipiul Baia Mare, Sport Management Events și partenerii media: radio Europa FM, Kiss FM, Social FM, Autentic FM, Televiziunea Teleplus, TV Sighet, siteurile JurnalMM.ro, Ziarmm.ro, Salutsighet.ro și Maramedia.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *